Dit schooljaar

Informatie over het schooljaar

Schoolgids

Wilt u weten hoe de zorg voor leerlingen is georganiseerd? Naar welke scholen in het voorgezet onderwijs de leerlingen van groep 8 gaan? Of welke lesmethodes wij gebruiken? Hoe de vervanging is geregeld als juf of meester ziek is? Het antwoord op deze (en andere) vragen vindt u in de schoolgids.

Blader door de schoolgids

Schooltijden

Op maandag, dinsdag en donderdag is er les van 08:30 uur tot 14:45 uur. Alle kinderen blijven deze dagen op school om te lunchen. Op woensdag en vrijdag is er les van 08:30 tot 12:15 uur.

Bekijk de tabel met schooltijden.

Het team

In het overzicht vindt u de namen van de leerkrachten, de groep die zij lesgeven maar ook kunt u zien wie er in het managementteam zitten en welke vakleerkrachten er bij ons werken.

Ga naar overzicht

Naast de lessen

Op school doen we meer dan rekenen, lezen, schrijven e.d. alleen. Naast een vakleerkracht gymnastiek wordt gedurende het schooljaar – afwisselend in blokken van 3 tot 8 weken – muziekles, beeldende vorming, zangles en dans/drama gegeven door een vakleerkracht. Ook hebben we viermaal een Wetenschap & Techniek ochtend, waar onze leerlingen spelenderwijs kennis maken met onderzoekend leren.

Ook hebben we een cultuurplan, waarin we beschreven hebben, wat wij vinden dan onze kinderen in acht jaar OBS Multatuli aan cultuuronderwijs genoten moeten hebben. En daarnaast vieren we natuurlijk ook regelmatig een feestje en hebben we tweemaal per jaar een schoolbreedproject.

Lees meer over wat wij naast de lessen doen op school.

Vakanties

Hier vindt u de vakanties en vrije dagen voor het schooljaar 2017-2018

Bekijk de vakanties en vrije dagen.

De leerlingen

Onze school wordt bezocht door 348 leerlingen (01 oktober 2017), verdeeld over 16 groepen. Onze school is een echte buurtschool en onze leerlingen zijn een afspiegeling van de wijk waarin onze school staat. Het aantal leerlingen stijgt ieder jaar licht.

Lees hier meer over de samenstelling van de school en ons ouderinitiatief.

Continu rooster

OBS Multatuli heeft een continurooster. Dit betekent voor onze school, dat alle kinderen een ononderbroken schooldag hebben, met een korte pauze van 15 minuten en een lange van 30 minuten. Alle kinderen zijn dus de hele dag op school en gaan niet tussendoor naar huis.