Ouderkindadviseur

Ouder- en Kindteam op de Multatulischool

In Amsterdam is aan iedere school een Ouder- en Kindteam verbonden. Heb je vragen over de opvoeding, het opgroeien of de ontwikkeling van jouw kind? Dan kan je altijd terecht bij de ouder- en kindadviseur, jeugdarts of jeugdverpleegkundige van het Ouder- en Kindteam. Zij zijn onafhankelijk van school.

Vragen kunnen gaan over je kind (bijvoorbeeld eten, slapen, pesten, druk of juist teruggetrokken) of de gezinssituatie (denk aan verlies, scheiding of ruzie). Loop eens binnen bij ouder- en kindadviseur Hakim Akalai, of maak een afspraak op school of een andere plek in de wijk. Samen kijk je dan wat er speelt en wat bij jullie past. Wil je informatie en advies? Gesprekken of begeleiding van de jeugdpsycholoog, misschien een training voor kind of ouder? Je kan zelf rechtstreeks contact opnemen met Hakim op 06-33351024 of via h.akalai@oktamsterdam.nl.

Hakim is iedere woensdag bij de Multatulischool aanwezig. Altijd welkom Je kan ook langsgaan bij het Ouder- en Kindteam in jouw wijk. Lees meer op oktamsterdam.nl. Hier kan je ook (anoniem) chatten of het adres zoeken van het team in jouw wijk.

Gezondheidsonderzoeken op school

Ieder jaar worden alle vijf- en tienjarige kinderen uitgenodigd voor een gezondheidsonderzoek. De onderzoeken worden uitgevoerd door de Jeugdgezondheidszorg van de GGD, onderdeel van de Ouder- en Kindteams Amsterdam. Ouders krijgen een uitnodiging met vragenlijst die zij vooraf invullen en inleveren. Van alle kinderen worden lengte en gewicht gemeten, van de vijfjarigen testen wij ook het zicht en gehoor. Meedoen is vrijwillig. Goed om te weten: met alle vragen over de gezondheid of ontwikkeling van kinderen kunnen ouders altijd terecht bij de jeugdverpleegkundige of de jeugdarts van het Ouder- en Kindteam. Hun contactgegevens zijn via de Ouderkindadviseur op te vragen.