Voor nieuwe ouders

Openbare basisschool Multatuli:

Een goede gemengde kwaliteitsschool!

De Multatulischool ligt in stadsdeel West. Een multiculturele wijk binnen de ring van Amsterdam. Wij willen graag een echte buurtschool zijn waar kinderen en ouders uit de buurt elkaar ontmoeten. Door samen te leven en elkaar te leren kennen ontstaat er vertrouwen, waarop we onze samenleving kunnen bouwen. Dit begint al op jonge leeftijd, vandaar dat de basisschool hier een belangrijke rol in kan vervullen.

Het ouderinitiatief brengt (potentiele) ouders met elkaar in contact om ervaringen uit te wisselen en de school beter te leren kennen. Ook is het mogelijk om zelf een groepje kinderen samenstellen, dan worden deze kinderen samen in een klas geplaatst. Wanneer ouders zich aansluiten bij het ouderinitiatief krijgen ze voorrang op plaatsing op onze school.

Testimonial:

“Onze dochter (7) zei vanochtend, pap ik vind de Multatuli zo’n leuke school! Ze zit in groep 4 van de Multatuli. Ze voelt zich erg thuis in haar klas en bij haar juf, de sfeer is supergoed. De Multatuli biedt aanvullende activiteiten aan voor kinderen die extra uitgedaagd willen worden, dat vindt ze heel erg leuk. Wat wij als ouder fijn vinden is de licht en lucht op de school, er is bijvoorbeeld veel buitenruimte om te spelen. En om moestuintjes te maken!” Daniel

Ouderinitiatief

Op de Multatulischool is een ouderinitiatief actief om ouders met elkaar in contact te brengen om zo de stap naar onze gemengde school makkelijker te maken.

Het ouderinitiatief van de Multatulischool is actief om te zorgen dat de school een goede gemengde school  is en blijft, waarmee het een goede weerspiegeling is van de buurt.  De Multatulischool zit in een ruim en licht gebouw, met veel buitenruimtes, speeltuinen en heeft zelfs een moestuin, waar de kinderen hun eigen groenten kweken. Er is veel aandacht voor cultuur en sportactiviteiten. De school heeft vakdocenten voor muziek, beeldende vorming en gymnastiek. De kinderen kunnen hier 8 jaar van een fantastische schooltijd genieten.

Meer weten over het ouderinitiatief? Neem contact op met
Maaike van der Horn, maaikevanderhorn@gmail.com